11/5/07

Bicicletes, vianants i ordenances de circulació

Sembla que des de fa uns dies la Guardia Urbana amonesta (crec que no multa) els ciclistes que circulen per zones de vianants, particularment pels carrers de Santa Maria i Santiago Russiñol. Des de la Plataforma ens preocupa especialment la seguretat dels vianants, i de fet, en la nostra pedalada inaugural es va baixar de la bicicleta en arribar a la zona de vianants.

No obstant, també vull dir tres coses: en primer lloc, qualsevol campanya té més efecte si prèviament es consensua (o com a mínim es s'informa) a les associacions corresponents, i en aquest cas això no ha passat. En segon lloc, voldríem saber exactament quina és l'ordenança que se'ns aplica. Finalment, si s'acaba restringint el trànsit de bicicletes per un cert punt, hi ha d'haver una alternativa raonable senyalitzada.

A Sant Cugat hi ha un eix natural de comunicació (carrers Valldoreix-Santa Maria-Santiago Russiñol) molt temptador pels ciclistes ja que es directe i sense desnivells, però que és actualment una zona de vianants. Tindria sentit restringir la circulació de bicicletes en hora punta, però no al vespre, per exemple. Ara bé, com es defineix una cosa i una altra? I com es comunica i s'aplica? Aquest serà un dels reptes de la Comissió de la Bicicleta que hem proposat a l'Ajuntament.

2 comentaris:

Maria Fuster Foz ha dit...

M'agradaria saber quins plans d'acció té aquesta plataforma i qui la constitueix.

Anònim ha dit...

El nostre manifest que seria una mica l'eix vertebrador de la plataforma (http://promobicisantcugat.blogspot.com/2007/04/manifest-de-la-plataforma-adheriu-vos.html) és molt genèric però crec que pot contestar la teva pregunta.
Ara bé, com qualsevol moviment assambleari, estem oberts a propostes i també a la teva col·laboració si tens ganes d'ajudar-nos en algun projecte.