13/11/09

Nou carril-bici al carrer Martorell


ProBici felicita l’Ajuntament de Sant Cugat per la construcció del nou carril-bici que uneix l’Av Rius i Taulet per una banda amb l’Av de Can Gatxet i l’Av Carril per l’altra.

Aquesta actuació connecta el barri del Centre i l’estació de FGC Sant Cugat amb el Colomer i Mirasol passant per sota dels ponts de tren. També s’ha creat un nou tram de carril-bici que uneix aquesta zona amb l’Escola d’Arquitectura. L’actuació també dignifica un espai urbà degradat i el fa més segur i agradable per als vianants.
________________________________

El nou carril-bici és cabdal per cohesionar la xarxa ciclista de la ciutat, i de fet era una de les reivindicacions de ProBici-BACC. Anteriorment, el carril-bici provinent de Mirasol (on s’ubiquen escoles d’abast municipal com La Farga) i del barri de Can Gatxet s’acabava en arribar a la zona dels ponts, creant una discontinuïtat difícil de superar. Tampoc hi havia connexió amb el Colomer, l’escola d’arquitectura i el CEIP Ciutat d’Alba, que disposen ara també d’un accés. Finalment l’actuació també facilita (tot i que no resol completament) l’accés des de l’estació cap al carril-bici del Parc Central i Turó de Can Mates.

També es resol la sortida de bicicletes provenint de l’estació en direcció Av Rius i Taulet. Anteriorment la única opció era anar per la vorera fet que creava conflictes amb els vianants.

A nivell tècnic el carril-bici s’ha resolt satisfactòriament, sobretot tenint en compte la complexitat de l’enllaç i el poc espai disponible. L’itinerari final ha afavorit la seguretat envers la rapidesa, per la qual cosa pot ser més favorable al públic familiar o escolar que als usuaris experts. Encara resten alguns detalls a solucionar com ara l’entrega del carril-bici amb l’Av de Can Gatxet o la continuïtat en algun punt. ProBici-BACC farà les propostes pertinents als responsables de Mobilitat.

Aquesta actuació ha estat finançada pel programa FEIL del Govern de l’Estat. En els propers mesos s’executaran nous carrils-bici i millores de senyalització als barris de Coll Favà i Eixample Sud respectivament.

Notícia a cugat.cat